Stockholm Archipelago

9/21/2016 gezihayallerim 0 Comments


Stockholm, ziyaretçilerine sadece şehir merkezi ile de yeterinde olanak sağlayabilecek bir şehir. Fakat Stockholm'de zamanınız varsa mutlaka Stockholm Archipelago'yu da listenize ekleyin derim ben. Archipelago'nun kelime anlamı adalar topluluğu. Stockholm zaten adalar üstüne kurulmuş bir şehir ama çevresinde de keşfedilecek bir çok adası daha mevcut. Stockholm Archipelago'da 30,000 civarı ada, toprak parçası olduğunu söyleniyor. İster günübirlik, ister birkaç gecelik, ister sessizlik ve huzur içerisinde bir haftalık tatil planlayın, Archipelago tüm bu seçeneklere cevap verebilecek güzellikte bir yer. 

Stockholm Archipelago

5 gecelik Stockholm gezimizin bir gününü Archipelago için ayırdım. Hangi adaya gitsek diye plan yaparken, en yakın mesafede olan adaya gitmeye karar verdim: Vaxholm. Stockholm Archipelago'ya gitmek için feribot seçeneğini kullandık. Genel olarak Archipelago'ya gitmek için feribot ya da otobüs seçeneği kullanılıyor. Feribot için Waxholmsbolaget'i tercih ettik. Waxholmsbolaget, deniz ulaşımında Stockholm'un toplu taşıması sayılır. Ücretleri gidilen adaya göre, mesafeye göre belirleniyor. Vaxholm için kişi başı tek yön 75 SEK'ti. 7 yaştan küçük çocuklar için ücret ödenmiyor. Büyük çocuklar için ücret 50 SEK. Genel olarak feribotlar Stockholm Strömkajen'den kalkıyor. Biletleri feribotta alıyorsunuz, inerken teslim ediyorsunuz. Vaxholm'a yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Yaz döneminde genel olarak sabah saatlerinde yarım saatte bir feribot seferi mevcuttu. Yolculuk güzel geçiyor, büyük yerleşim yerleri de görüyorsunuz, küçücük adada sadece tek ev de görebiliyorsunuz. 

Stockholm Archipelago

Gelelim Vaxholm'de nasıl vakit geçirdiğimize. Vaxholm sessiz sakin, güzel evleri olan bir ada. Bir yerdeki tüm evler mi böyle bakımlı ve güzel olur, aynen 25 yıl öncesinde hatırladığım İsveç gibiydi. Güzel dükkanları, çeşit çeşit tatlıları olan güzel de bir kafesi var. Vaxholm'e gelip de burayı zaten es geçmeyin derim: Vaxholms Hembygdsgårds Café. Tatlıları açık büfe olarak sunuyorlar, çeşit çeşit pasta ve tatlılardan istediğinizi seçiyor, yanına kahvenizi söylüyor ve deniz kenarındaki güzel bahçesinde anın tadını çıkarıyorsunuz.  

Vaxholm, Stockholm Archipelago
Vaxholm, Stockholm Archipelago
Vaxholm, Stockholm Archipelago
Vaxholm, Stockholm Archipelago
Hembygdsgårds Cafe, Vaxholm, Stockholm Archipelago
Hembygdsgårds Cafe'nin tatlı büfesi, Vaxholm, Stockholm Archipelago
İçtiğim en güzel lattelerden biri olduğunu söyleyebilirim
Hembygdsgårds Cafe, Vaxholm, Stockholm Archipelago
Kızlar aldıkları tatlıları paylaşırken
Hembygdsgårds Cafe, Vaxholm, Stockholm Archipelago
Hembygdsgårds Cafe, Vaxholm, Stockholm Archipelago
Vaxholm'de bir dükkan, Stockholm Archipelago
Vaxholm'de geçirdiğimiz birkaç saat gerçekten güzeldi, tavsiye ederim. Hatta sadece Archipelago'da geçirilecek sessiz ve sakin bir tatil de fena olmaz diye düşünüyorum. Oteller de mevcut ama ben airbnb'den kiralanacak güzel bir ev ile daha güzel bir tatil geçirilir diye düşünüyorum. Örneğin sadece bu ev için bile Archipelago'ya gidilir, sizce de öyle değil mi?

Bir önceki Stockholm yazılarına buradan ulaşabilirsiniz:

1. Stockholm'e Giriş
2. Stockholm'un Müzeleri

You Might Also Like

0 yorum: