Masal gibi bir Rota ve Europa Park

11/26/2014 gezihayallerim 5 Comments

Tekrar bir gezi hayaline ne dersiniz? Hayalimiz masallardan fırlamışcasına gözüken bir yer için olsun mu? Çocuklarınızla yapacağınız bu tatilde çocuklarınız iyi vakit geçirip eğlenirken siz de tatilin tadını çıkarın. Tatil rotamız Europa Park ve Alsace Şarap Yolu. 

Europa Park, europapark.de


Europa Park, Almanya'nın Rust şehrinde yer alıyor. Rust, Strasbourg'a 64 km, Basel havaalanına 90km, Stuttgard havalanına 175 km, Frankfurt havaalanına ise 240 km uzaklıkta bulunmakta. Haritadan da görüldüğü gibi Alsace Şarap yoluna da oldukça yakın bulunuyor. Bu bölgeye ulaşmak için İstanbul'dan Basel, Stuttgard ve Frankfurt'a direkt seferler mevcut. Strasbourg için direkt seferler mevcut değil ama Lufthansa ile Frakfurt'a uçup oradan Lufthansa Aiport Bus ile Strasbourg'a ulaşabilirsiniz. Biletinizin gidiş noktasını Strasbourg olarak yazarsanız uçak biletiniz Lufthansa Airport Bus'ı da içerecek şekilde kesilebiliyor. Parka ulaşım hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Europa Park, europapark.de

Europa Park içerisinde Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre, Yunanistan, İngiltere, Rusya, İzlanda, Portekiz, İspanya, Hollanda ve İskandinav ülkeleri ile ilgili bölümler mevcut. Bunların dışında Çocuk Dünyası, Minimoys Krallığı, Grimm'in Büyülü Ormanı ve Macera Dünyası gibi bölümler de var. Genel olarak yorumlarda bu park için 1 günün yetmediği, en az iki günün gerekli olduğu şeklinde. Ana amaçlarımızdan biri çocukların eğlenmesi olduğuna göre 2 günü buraya ayırabiliriz. 2015 yaz döneminde 4-11 yaş arası çocuklar için günlük bilet 37 €, yetişkinler için 42,5 €. Biletlerin iki günlük fiyatları ise 69,5 € ve 80 €. 2 günlük biletinizi isterseniz bir hafta içerisinde farklı günlerde de kullanabilirsiniz. 


Europa Park Planı, europapark.de

Park yakınında konaklamak isterseniz birçok otel seçeneğiniz var. Bunlardan El Aldaluz, Bell Rock otelleri tercih edilebilir. Farklı otel ve fiyat seçenekleri için buraya bakabilirsiniz. Oteller farklı ihtiyaçlarınıza ve kişi sayısına göre farklı oda seçenekleri de sunuyor. Otel ve parka giriş ücretleri için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. Daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için booking.com'dan yardım alabilirsiniz. Rust'ta birçok pansiyon seçeneği de mevcut. Hem de otellerin yarı fiyatına.


Europa Park Otel ücretleri, europapark.de

Europa Park'ta çocuklarımızla birlikte güzel vakit geçirdikten sonra sıra Alsace Şarap Yolu'nu keşfetmekte. Çoluk çocuk gezeceğimiz için, her gün başka bir yerde konaklamak yerine bu bölgede bir yerde kalıp, kiraladığımız araba ile bölgeyi keşfetmek daha mantıklı gibi. Airbnb'de konaklayacak kişi sayısına göre güzel seçenekler mevcut. Benim favorim Thannenkirch köyü yakınlarında bulunan ve kalabalık bir grubun konaklamasına izin veren bu ev. Bir diğer seçenek de burası olabilir. Colmar merkezde konaklamak isterseniz ise bu ev'i tercih edebilirsiniz.

Alsace Şarap Yolu için aşağıdaki haritaya bakabilirsiniz. Tabii haritada yer almayan bir çok köy daha var. 



Alsace Şarap Yolu, www.gopixpic.com

Alsace Şarap Yolu için detaylı bir program vermiyorum. Ama 4 gün burası için ayrılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Her gün konaklama yerinden farklı köylere ziyaret yapılabilir, şarap tadımı yapılırken çocuklar da doğanın tadını çıkarır. Aşağıda bu bölgeden fotoğraflar ekliyorum ki nasıl bir yer ile karşılaşacağınıza dair ipucu versin. 



Colmar, www.thousandwonders.net


Colmar, www.thousandwonders.net


Riquewihr, photoblog.randonneurs.ch


Ribeauvillé, commons.wikimedia.org


Ribeauvillé, de.wikipedia.org
Riquewihr, hqworld.net

Hayalimin gerçekleşmesi dileği ile...



You Might Also Like

5 yorum:

  1. Bizde ailecek bu sene Europa Park gitmeyi düşünüyoruz. Seyahat tecrübenizin bize faydası olcak.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Umarım keyifli vakit geçirirsiniz. Şimdiden iyi tatiller

    YanıtlaSil
  3. biz de bu sene mosel vadisi gezisi yaptık ve eğlence için de çok yakınında olan phantasyland'a gittik. sizin geziyle çok benzeşiyor. cochem, bernkastel, trier çok güzel yerler tavsiye ederim.
    pınar

    YanıtlaSil
  4. merhaba,

    Biz eylül 2016 da Stuttgart-Rust arası ailecek gezi planlıyoruz. Europark, Mercedes Muzesi, Porsche Müzesi ve legoland a gitmeyi düşünüyoruz. Bu bölge de başka nereyi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, şimdiden iyi tatiller diliyorum size ve ailenize. Belki rotanıza Heidelberg ya da, Legoland'den sonra Neuschwanstein Şatosu da eklenebilir. http://gezihayallerim.blogspot.com.tr/2015/10/neuschwanstein-satosu.html
    http://gezihayallerim.blogspot.com.tr/2014/03/romantik-sehir-heidelberg.html

    YanıtlaSil