İtalya - Pisa için bir Seyahat Önerisi

4/04/2014 gezihayallerim 0 Comments

İtalya’ya küçük bir ziyarete ne dersiniz? THY’nin İstanbul-Pisa 99 €’luk fırsatı ile kısa bir İtalya tatili yapabilirsiniz. 26 Haziran – 27 Temmuz arası bu fiyattan uçabilirsiniz. Haftada sadece 4 gün sefer olması biraz dezavantaj ama Cumartesi gidiş, Pazartesi ya da Salı dönüş şeklinde kısa bir seyahat organize edebilirsiniz. Ya da Toskana bölgesini daha detaylı gezmek isterseniz seyahatinizi biraz uzatabilirsiniz. Sefer günleri Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi.




Pisa Kulesi çocukluğumdan beri merak ettiğim, bir gün gidip görmem gerektiğini düşündüğüm yerlerden biri. Aynen Eiffel Kulesi, Çin Seddi, Özgürlük Heykeli, Collesium vb. gibi aklımın bir köşesinde duran bir yer. Pisa kulesini 2007’de İtalya seyahati sırasında görme fırsatı elde etmiştim. Görme fırsatı yakalayamayan ya da bir daha görmek isteyenler için bir seyahat önerisi hazırladım.


Pisa Havaalanı, şehir merkezine oldukça yakın. Her 10 dakikada bir otobüs seferleri mevcut. Bu otobüs ile Pisa Kulesi’ne de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otobüsün seyahat rotası için buraya bakabilirsiniz.

Konaklama için her zamanki adresimiz booking.com aracılığı ile size Hotel Pisa Tower'ı önerebilirim. Hotel 9.2 puana sahip. Pisa Kulesi'ne 100 metre uzaklıkta olan otelin iki kişi için gecelik fiyatı 80 €.


Miracles Meydanı


Pisa'nın en önemli yapıtlarını bu meydanda bulabilirsiniz. Pisa Kulesi, Pisa Katerdali, Pisa Vaftizhanesi ve Anıtsal Mezarlık bu meydanda bulunmaktadır. Buradaki binaların tarihi 12. yüzyıla kadar dayanmaktadır.



Pisa Katedrali ve Pisa Vaftizhanesi
Pisa Kulesi ve Pisa Katedrali


Miracles Meydanı, www.opapisa.it

Pisa Kulesi

Pisa Kulesi'ne çıkış için biletlerinizi 20 gün önceden Internet sitesi aracılığı ile alabilirsiniz. 8 yaş altı çocuklar kuleye çıkamıyor. Pisa Kulesi için aldığınız bilet ile aynı zamanda Katedrale de girebilirsiniz. Pisa Kulesi yumuşak bir zemine yapıldığı için ve bu zeminde çökmeler meydana geldiği için yapıldığı tarihten itibaren güneye doğru eğilmeye başlamış. Kule'deki eğilme, 1990 - 2001 yılları arasında gerçekleşen onarım çalışmaları sonucunda durdurulmuştur. 


Siena 


Bu bölgeye kadar gelip de, İtalya'nın Toskana bölgesini keşfetmeden olmaz. Pisa'dan tren ile yaklaşık 2 saatte Toskana bölgesinin en ünlü şehirlerinden biri olan Siena'ya gidebilirsiniz. Direkt tren olmadığı için Empoli'de tren değişikliği yapmanız gerekmektedir. Dönüş yolunda Empoli'de aktarma yaparken Pisa treni için, son durağı Livorno centrale ya da Pontremoli olan trenlere binmeniz gerekmektedir.


Siena'nın tarihi merkezi UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları listesinde bulunmaktadır. Orta çağ havasına sahip Siena, mutfağı ile ünlü bir yer. En ünlü restoranlarından biri olan La Taverna di San Giuseppe'de yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Siena ayrıca yılda iki defa (2 Temmuz ve 16 Ağustos) yapılan at yarışları ile de ünlü bir yer. Belki 2 Temmuz'daki at yarışları sırasında orada olabilirsiniz.



Siena, en.wikipedia.com
Siena, en.wikipedia.com

Lucca


Toskana bölgesini keşfetmeye devam ediyorum. Toskana'daki bir diğer durağımız Lucca olabilir. Pisa'dan tren ile yarım saatte Lucca'ya ulaşabilirsiniz. Lucca, yüksek surlar ile çevrelenmiş başka bir orta çağ kasabası. 



Lucca, en.wikipedia.com

Lucca'da Piazza dell’Antiteatro'da zaman geçirebilir, Guinigi Kalesinin tepesine çıkıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.



Guinigi Kulesi, en.wikipedia.com


Guinigi Kulesi, en.wikipedia.com

Pfanner Sarayını ve bahçelerini keşfedebilirsiniz. 


Palazzo Pfanner, en.wikipedia.com

Lari


Lari, Pisa'ya yakın küçük bir orta çağ kasabası. Lari'ye ulaşmak için 14 dakikalık tren yolculuğu ile önce Pontedera'ya gitmek gerek, buradan da 400 nolu otobüs ile Lari'ye ulaşabilirsiniz. Lari Kalesi ziyaret edilebilecek yerlerden biri. Lari, Mayıs aylarında yapılan kiraz festivali ile de ünlüdür. 



Lari, www.bestsmalltownsitaly.com

Viareggio, Pietrasanta


Bu kadar orta çağ kasabası yeter diyorsanız, sahil kasabalarına da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 546 nolu otobüs Pisa'yı Viareggio ve Pietrasanta'yı birbirine bağlıyor. Ayrıca buralara tren ile de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 


Floransa


Floransa, Pisa'dan bir saatlik tren yolculuğu uzaklığında. Fakat Floransa başka bir yazının konusu olsun.


Son Sözler


Toskana bölgesini keşfetmek için Pisa'da daha uzun süre konaklamak isterseniz, size önerim Behind The Tower. 4 kişiye kadar konaklama imkanı sunan bu apartman dairesini uzun süreli konaklamalarınız için tercih edebilirsiniz. 


Toskana'nın tadını daha iyi çıkarmak için size özel bir villa kiralayabilirsiniz. Bu durumda çevreyi keşfetmek için araba kiralayabilirsiniz. Villa kiralamak için www.yourtuscanvilla.com, www.tenutamariateresa.it adreslerini ziyaret edebilirisiniz. 


You Might Also Like

0 yorum: