Romantik Şehir, Heidelberg

3/12/2014 gezihayallerim 0 Comments

Geçen yıllarda Frankfurt seyahati ihtimali ortaya çıktığında, acaba Frankfurt yakınında başka nereler gezilebilir, nerelere gidilir diye araştırırken Heidelberg ile karşılaştım. Avrupan’nın en eski eğitim kurumlarından olan Heidelberg Üniversitesi 1386 yılında bu şehirde kurulmuş. Bu yüzden de Almanya’nın en eski üniversite şehri olarak nam salmıştır. Heidelberg aynı zamanda Almanya’nın en romantik kenti ünvanında da sahiptir. Sanırım Heidelberg şehrine ait resimler bu ünvanın boşuna verilmediğini ıspatlar durumda.

İsterseniz kısa bir hafta sonu kaçamağı ile sadece Heidelberg gezisi, isterseniz daha geniş bir gezi programınıza Heidelberg’i ekleyebilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heidelberg



http://en.wikipedia.org/wiki/Heidelberg
http://en.wikipedia.org/wiki/Heidelberg

Ulaşım:

Heidelberg, harita üzerinde Frankfurt ve Stuttgard arasında yer alır.

Lufthansa, Frankfurt Havalimanı – Heidelberg arası otobüs hizmeti  sunmaktadır. Yolculuk 1 saat sürmektedir. Lufthansa uçak biletine sahip iseniz, tek yön 21 €, gidiş-dönüş 40 €. Lufthansa uçak biletine sahip değilseniz bu servisin ücretleri 24 € ve 44 € oluyor. Ayrıntılı bilgi ve otobüs saatleri için buraya bakabilirsiniz. Bunun dışında Frankfurt merkez garından tren ile de ulaşabilirsiniz. Tren ile yolculuk 1 saat sürmektedir. Genel olarak her saat direkt bir tren var. Fiyatlar da 19 €.

Stuttgard üzerinden en kolay ulaşım yolu trendir. Stuttgard Havalimanından, Stuttgard Merkez Tren İstasyonuna metro ile geçebilirsiniz. Buradan direkt tren ile yolculuk ortalama 1 saat sürmektedir. Genel olarak yine her saat tren bulabilirsiniz.

Nerede Kalınır

Böyle küçük şehirlerde, otel zincirleri yerine küçük işletmelerde kalmayı daha çok seviyorum. Hotel Villa Marstall iyi bir seçenek olabilir. Booking.com'da 9 puan alan otel, tripadvisor.com'da da 79 Heidelberg oteli içerisinde 2. sırada yer almaktadır. İki kişi gecelik 120 €.


http://www.villamarstall.com/

http://www.villamarstall.com/

Görülecek Yerler

Heidelberg Kalesi
Çalışma saatleri 08:00 – 18:00 arası. Giriş ücreti 6 €. İngilizce anlatımlı tur için ekstra 4 € vereniz gerekmektedir. Kaleye ulaşmak için Heilderberg Merkez Tren istansyonunda Bergbahn durağına kadar 33 nolu otübüsü kullanabilirsiniz. Bergbahn durağından kablolu treni (funicular) kullanabilirsiniz. Kablolu tren kullanımı giriş ücretine dahildir.

Müzeye giriş ve Heidelberg içerisindeki toplu taşımada kullanmak için HeidelbergCard alabilirsiniz. Günlük ücreti 12,5 €. HeidelbergCard aynı zamanda 60’tan fazla yerde indirim imkanı da sunmaktadır.

http://www.heidelberg-marketing.com/
Heidelberg Köprüsü

http://www.heidelberg-marketing.com/

http://www.heidelberg-marketing.com/
Karlplatz

http://www.heidelberg-marketing.com/

You Might Also Like

0 yorum: